Selca :Bajram Curri ky Gjigantë Kombëtar

Bajram Curri Tribuni Popullor

Një nga figurat më të ndritura të kombit shqipëtar padyshim është Heroi Kombëtar plaku i maleve , plaku i vegjelisë tribuni popullor bac Bajram Curri i cili ishte tmerrë i otomanëve dhe sllavëve .

Komandant Bajram Curri ishte autodidakt ishte njeri zëmermal i cili fatet e kombit i kishte primare , bashkëpunëtor i Fan Nolit , Hasan Prishtines , Avni Rrustemit , Elez Isufit Luigj Gurakuqit etj figurë monumentale kombëtare nami i tij tejëkalonte oqeane dete perandori .
I eliminuar nga regjimi kuisling zogist bac Bajrami nuk do harrohet kurrë sa të rrojë kombi ynë .

Enver Hoxha dhe historia shqipëtare i dhanë vend meritor në historigrafinë tonë bac Bajramit plakut të maleve komites së Shqipërisë .

Erald Selca

Leave a Reply