SINDROMI I VIETNAMIT TE LUFTËTARET E UÇK -SË

Sindromi i Vietnamit te luftëtaret e UÇK -së

Ushtria Çlirimtare e Kosovës me aleatë falë gjakut derdhur lum , dhe luftës sonë të drejtë u çlirua vendi dhe viset tjera .

Por gjuetia shtrigave ndaj nesh vazhdoi u harruam nga ish shoket me se pari mandej nga mbarë klasa politike dhe shoqëria jonë pothuajse në terësi .

Na ndodhi dhe ne sindromi i Vietnamit ku ushtaret amerikan të harruar nga shteti nje kohe gjenin veten të vetëvrarë e rrugave .
E njejta gjë ka ndodh po ndodh dhe tek ne ku luftëtaret e UÇK së familjet e dëshmoreve janë shtresa më e varfër përbuzur dhe me sëmundje ku çdo ditë na ikin bashkëluftëtaret nga depresioni merzia skamja ekstreme .
Madje madje luftetari paragjykohet pse është gjallë , në vend avancohen ata jane luftuar ne cdo instutucion larguar nga puna e nëncmuar e sot milioner i kemi ish nomenklaturen titiste pacifiste dhe parin e krahut te luftes e cila ne na ka pare vec si vota .
Sot në pozita puna poste kudo ike klanet familjare te pushtetarve partive dhe njerezeve që nuk kanë berë asgjë për liri .
Ky është realiteti faj kemi dhe ne që ikemi ngrit në qiell shoket që na harruan !
Po edhe ne dimë te mos dalim fare më të votojmë se kështu më nuk e rrok .
Ju paqim me këtë fytyrë !
Erald Selca

Leave a Reply