Arbëreshet shtylla e kombit

Arbëreshet shtyllë e shqiptarizmes

Arbëreshët e Italisë, edhe pse ka më shumë se 500 vite, që janë larguar nga Shqipëria nuk e kanë harruar origjinën e tyre.

Ato kurdoherë janë krenarë që janë shqiptarë dhe e demonstrojnë diçka të tillë me forma të ndryshme.

Në fshatrat e banuara nga arbëreshët në jug të Italisë ka patur valle, kërcime dhe ceremoni tipike tradicionale shqiptare.

Madje arbëreshët kanë kujtuar përmes traditës edhe kohën e Skëndërbeut famëmadh , kur ata edhe u shpërngulën drejt Italisë.

Shembull se si ruhet identiteti kombëtar në këto kohë të turbullta

E.Selca

Leave a Reply