Kryetari i Frontit Agim Xhigoli kujton 100 Vjetorin e aktit heroik të Avni Rrustemit që vrau Esad P.Toptanin

Datë e madhe për kombin tonë është 13 Qershor i 1920-tës kur intelektuali , militanti patrioti AVNI RRUSTEMI shtriu për tokë kryetradhtarin Esad P.Toptani duke ndëshkuar tradhtinë dhe duke fituar dashurin e terë kombit dhe botës përparimtare për këtë akt madhor .
Historia e periudhes Enveriste i dha vendin meritor Gjigantit Avni Rrustemi këtij tribuni popullor e deputeti të nderuar të Libohoves dhe Kosovës .
Avni Rrustemi ky Lis Shqipërie do kujtohet përjetë, e tradhtia nuk do mund të rehabilitohet kurrë përkunder tendencave !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *