Opinion mbi turizmin nga Dr.sc.Sali Krasniqi

Menaxhimi i Turizmit të Qëndrushëm , dhe Pandemia

Turizmi në çdo vend të botës është nje nga sektoret ma te fuqishem te ekonomisë së një vendi , qoftë turizmi malor qoftë ai bregdetar .

Turizmi ngërthen në vete te mira pafund për ekonomin e nje vendi dhe bizniset e shumta publiko-private , tashme shumica e shteteve kanë ministri veçanta për turizmin dhe paguajnë shuma marramendese në CNN BBC RAIUNO televizione , portale gazeta duke bere oferte dhe marketingë për të joshur turistë nga mbarë bota .

Turizmi i qëndrushem stabil nënkupton që fal turizmit ekonomia shenon rritje , dhe nepermjet turizmit promovohen ne bote edhe vlerat e nje vendi .

Ne shqiptaret kemi mundesi shumta per turizmin zhvillimin e tij ne cdo stine te vititi qofte turizmin detar malor etj kemi det fantastik male e bjeshke liqene fantastike ku me shume kreativitet investim infrastrukture ligjore e rrugore do sillnin miliarda euro ne viset tona ne arkat tona ne bizneset tona .

Shume shtete paguajn artikuj fuqishem per kete pune , dhe ne duhet ta bejme nje gjë te tillë kemi shume kuadro nderuar eksperte qe mund te ndihmojne ne kete fushe tejet te çmuar

Per ta pasur nje turizem bashkekohor , duhet te kemi edhe zyre informimi kudo harta fletushka dhe siguri e jo te na vriten turistet e huaj ne malet tona per qellime grabitje siç ndodhi vite me pare ne malesi Mbi Shkodres sonë , pra une apeloj per siguri e stabilitet .

Kur flasim për pandemin tashme e dime se ky virus covid 19 ka prekur boten mbare duke shkaktuar viktima pafund e te prekur , kjo pandemi ka gjunjezuar mbare boten superfuqite edhe ne poashtu na ka goditur ne çdo segment jetese pra edhe ne turizem .

Mund theme me pergjegjesi se pandemia e ka goditur rende turizmin tone dhe sivjet do jete viti i mbijeteses gjithmone do duhej dhe shteti te jepte ndihmen e vet qe mos te shtohet akoma me shume papunesinë !

Sali Krasniqi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *