Ti ngritet shtatorja në Skenderaj Komandantit të Lavdishëm të UÇK-së Abedin Rexha-Sandokani

Një nga figurat më madhore kombëtare të historisë sonë padyshim që është krahu i djathtë i Adem Jasharit Abedin Rexha -Sandokani nje nga themeluesit e UÇK -së dhe kuader i Levizjes me shoqen e jetës Sanije Rexhen motren tonë .

Abedin Rexha-Sandokani ky Hero Kombëtar meriton ta ketë shtatoren në Skenderaj e gjithëandej meriton libra filma e dokumentar poezi e shkrime sepse ai ishte zemra e UÇK -së nga djepi i shqiptarisë Drenica e në çdo zonë ku e kerkonte nevoja .

Komandant Sandokani ishte tmerri i Beogradit me njesitet e UÇK -së , dhe ne vitet 80 e 90 ta nuk u ndal kurrë , në ato beteja ku ishte Sandokani , i madhi Adem Jashari baca Sabit Geci e plot trima armiku pesonte debakel .

Abedini o nga me meritoret për rritjen e shtrirjen e UÇK -së Kryevepres sonë kombëtare .

Lavdi Lisit të Shqipërisë 🇦🇱✊

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *