Baca Sylë Dunavi ishte një shqiptar i madh dhe humanist i pashoq

Në 10 vjetorin e vdekjes e kujtojmë me nderimin më të madh më të lartë prindin shembullor , atdhetarin e paepur dhe humanistin e njohur bacen Sylë Dunavi

E terë jeta e tij ishte me punë dhe djersë me edukim kombëtar dhe kurrë nuk u thye para armikut jugosllav ishte njeri përparimtar njeri bukëdhenës dhe dha kontribut të pashoq financiar me djemtë familjen e tij për çeshtjen kombëtare, duke ndihmuar minatoret arsimin shqip dhe fondin vendelindja Therret të UÇK-së .

Baca Sylë kurrë nuk rrahi gjoks për kontributet e tij ishte fjalëpak e modest dhe i dashur për familjar miq dashamirë , me kulturë te gjerë dhe për të kombi ishte mbi të gjitha .

Është e pavdekshme jeta dhe vepra e të madhit Lisit të Shqipërisë Sylë Dunavi

I përjetshëm qoftë kujtimi për ty 🇦🇱

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *