Fan S.Noli kishte raporte të shkelqyeshme me Enver Hoxhen

FAN S. NOLI FIGURË MADHESHTORE KOMBËTARE E BOTËRORE

Padyshim lindja e Fan S. Nolit është një nga lindjet më të mëdha të kombit shqiptar figurë e përmasave botërore ati i kultures shqiptare , shkrimtar i madh shqipërues (përkthyes) i madh teolog atdhetar historian e studiues eminent e politikan modern në kohëra rënda për fatet e vendit tonë .

Fan Noli tërë jetën e tij, ishte i rreshtuar drejt dhe një jetë luftoi armiqët e Shqipërisë me lëvizjen e tij përparimtare politike me pendën e tij brilante .

Fan Noli e demaskonte hipokrizin dhe të metat tona anadollake zogolliane koniciane , dhe ishte nga të parët që mbështeti luften partizane për çlirim të drejtuar nga Enver Hoxha kundër okupatorëve barbar mizor nazifashist .

Personaliteti i Fan Nolit ishte dhe mbetet inspirim frymëzim për ne opingen , vegjelinë shtresen atdhetare në formimin tonë kombëtar dhe përparimtar

Çdo herë kur lexohet Noli emocionet me mbërthejnë nga madheshtia e gjenialiteti i tij si kryevizionar i letrave shqipe simbol i emancipimit tonë kombëtar kulturor politik etj

Fan S . Noli është një meteor që ndriçon kombin tonë tashmë figurë universale që nderon mëmëdheun tonë Shqipërin në botë

ipavdekshëm

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published.